It’s not the identity, stupid!

Het Cloud Identity congres wordt afgesloten met een controverse. We denken dat we moeten weten wie iemand is voordat we hem of haar een dienst kunnen leveren. Dat is echter vaak helemaal niet nodig.  Bovendien is identiteit een onveilige basis om toegang op te verlenen. Een privacy vriendelijke manier van identiteitsbeheer en toegangsverlening (bijvoorbeeld op basis van iemands eigenschappen,  attributen) zou de oplossing zijn,  maar ook dat is niet waar. Ook daar staat de mens niet centraal.

In deze verrassende presentatie illustreert Jaap-Henk Hoepman, wetenschappelijk directeur van het Privacy & Identity Lab beide aspecten.

Over uw spreker Jaap-Henk Hoepman

Jaap-Henk Hoepman (1966) is Universitair Hoofddocent bij de Digital Security groep van de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van het Privacy & Identity Lab. Hij doet onderzoek op het gebied van privacy by design en privacy vriendelijke protocollen voor identity management en het 'Internet of Things'. Hij spreekt regelmatig over deze onderwerpen op nationale en internationale congressen en publiceert hierover in (inter)nationale tijdschriften. Ook treedt hij op als deskundige in de media, en schrijft hij artikelen voor de populair wetenschappelijke pers. Hij is actief in het publieke debat over privacy en veiligheid in de samenleving.

Woon deze sessie ook bij!

Ook benieuwd naar deze afsluitende keynote? Meld u direct aan voor Cloud Identity congres 2017.